Stöd arbetet Vårt arbete Om lepra Om oss Kontakt Start

Ge henne en enskild stund

Det som du och jag tar för självklart - en toalett - saknar många. Enbart i Nigeria 39 miljoner enligt UNICEF. Särskilt utsatta är flickor och kvinnor.

Och hennes dotter. Och barnbarn.

Undrar du vad jag menar med en enskild stund? En fika i lugn och ro? Nej, vi talar om något mycket enklare än så. Får jag fråga: När gick du på toaletten sist? Var du då hänvisad till naturen för att uträtta dina behov eller kunde du göra det inomhus, utan rädsla för djur eller för övergrepp?

Det som du och jag tar för självklart – en toalett – är det många som saknar. Enbart i Nigeria 39 miljoner människor enligt UNICEF. Och särskilt utsatta är kvinnor och barn. Det vill vi ändra på genom vår kampanj ”En enskild stund”.

Fotot från vår projektresa augusti 2015 skildrar att det är fest i byn, det är invigning med ballonger och bandklippning. Byn har fått två kaklade utedass. Men det finns många fler byar, många fler småbarnsmammor, många fler slitna mormödrar som ännu inte har fått tillgång till en enskild stund.

Nu har du chansen att minska smittspridningen av lepra och andra sjukdomar. Nu har du chansen att se fler byar fira att de fått toaletter! Två latriner i ett litet hus kostar drygt 16 000 kronor och då ingår byamöten om placering och skötsel samt undervisning i hygien.

Vi har personer på plats i Nigerias avlägsna, bortglömda byar. Vi har kunskapen. Vi behöver din hjälp – ge det du kan i vår kampanj för ökad värdighet. Alla har rätt till en enskild stund!

Swisha 9003930 och skriv Värdighet.
Vårt bankgironummer är 900-3930
Vårt postgironummer är 90 03 93-0

Fler sätt att ge

Post- och besöksadress: Mastgatan 2D, 692 71 Kumla
E-post: info@lepramissionen.se
Tel: 019-58 37 90